Brabanders veroordeeld voor drugslab in Friesland

De rechtbank Den Bosch heeft een 48-jarige man uit die plaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het opzetten van een drugslab in Friesland. Zeven andere mannen kregen voor hun aandeel straffen van 240 uur taakstraf plus een voorwaardelijke gevangenisstraf tot een celstraf van 22 maanden.

De Bosschenaar had volgens de rechtbank een centrale rol bij het opbouwen van een drugslaboratorium in een schuur in het Friese Oudebildtzijl, dat in april 2018 werd ontdekt. Er was nog geen productie gedraaid. De verdachte maakte samen met een 47-jarige Brabander, in diens loods in Oirschot, apparatuur om het drugslab in Friesland in te richten.

Ook had hij op verschillende andere locaties apparatuur en chemicaliën staan om synthetische drugs te maken. Voor zijn rol als spil in deze drugszaak krijgt de Bosschenaar 3 jaar cel. De 47-jarige verdachte hielp niet alleen mee bij het maken van apparatuur, maar had ook een aandeel in de opbouw van het lab. Hij krijgt daarom een celstraf van 22 maanden.