Brabant: 2630 wietplanten en 7 arrestaties

Het speciale ‘wietteam’ Taskforce B5 heeft dinsdag tijdens een grote actie 2630 wietplanten en 14 kilo gedroogde wiet aangetroffen op verschillende adressen in Noord-Brabant. Er zijn in totaal twaalf kwekerijen ontmanteld en zeven mensen aangehouden. De politie houdt vaker van deze ‘hennepdagen’. Na de break meer over de aanpak van de Taskforce B5.

In en rond de grote Brabantse steden Eindhoven, Tilburg en Breda heeft de politie dinsdag weer een zogenoemde ‘hennepactiedag’ gehouden. Daarbij zijn zeven arrestaties verricht. In totaal zijn twaalf kwekerijen ontmanteld en ruim 2600 wietplanten in beslag genomen. In Oostehout werd een drogerij aangetroffen met ongeveer 14 kilo wiet.

De meeste wietplanten werden gevonden in Breda. In twee verschillende woningen werden ruim 840 wietplanten aangetroffen. In Tilburg werden drie mensen aangehouden. Twee mannen van 36 en 63 en een vrouw van 55 jaar. In de meeste gevallen was er sprake van het illegaal aftappen van stroom. 

De Taskforce B5 houdt vaker van dit soort acties. Bij de politie komt op verschillende manieren informatie binnen over mogelijke kwekerijen in woningen of elders. Die meldingen worden nagetrokken en verzameld. Dan maakt de politie samen met de gemeente, koninklijke marechaussee, monteurs, energiebedrijven etc. afspraken om in een dag de adressen te controleren. Dat hangt af van de capaciteit. Zo ontstaan zogenoemde ‘hennepactiedagen’ waarbij de vangst vaak groot is.

Lees ook:

Politie vindt 1040 wietplanten in Tilburg