Boer ontsnapte aan aanslag met mitrailleur

Een boer uit het Brabantse dorp Boekel is in augustus op het nippertje ontkomen aan een aanslag op zijn leven met een mitrailleur. Dat blijkt uit het opsporingsprogramma Bureau Brabant van deze week. De boer kreeg plotseling het vuurwapen op zich gericht toen hij een scooterrijder wilde helpen, maar het wapen weigerde.

De boer werkt die dag op een bedrijventerrein. Als hij naar huis wil rijden, staat de scooterrijder voor de poort. De man had de scooter al eerder gezien, maar had toen voor de zekerheid de poort dichtgedaan. Nu spreekt de man de boer aan: zijn scooter is kapot, en hij vraagt of de boer een kabel heeft. Om te kijken wat er precies aan de scooter mankeert, loopt de boer met de man mee.

Schutter laadt nog door

Als ze bij de scooter aankomen, pakt de man een mitrailleur uit zijn scooter. Hij richt het wapen op de boer, maar de mitrailleur weigert dienst. De boer weet daardoor te ontkomen: hij vlucht het nabijgelegen maisveld in. Tijdens zijn vlucht hoort de boer hoe de man de mitrailleur nog eens doorlaadt, maar het wapen weigert nog altijd te schieten.

De boer vlucht tientallen meters het maisveld in, als hij de scooter hoort wegrijden. Hij durft dan de politie te bellen. De schutter wordt niet meer teruggevonden. De politie heeft een compositietekening van hem gemaakt (zie foto).

Bekijk hieronder een reconstructie van Bureau Brabant.