Brabantse moordverdachten zwijgen

Bij de rechtbank in Den Bosch staan vandaag zes verdachten terecht die vervolgd worden voor de moord op Yvon Pfaff. Ze zwijgen over de gewelddadige moord, waarbij Pfaff werd doodgeschoten en zijn auto in brand werd gestoken. Pfaff bewoog zich in het Brabantse wietmilieu.

Maar er waren mogelijk ook problemen in de relatiesfeer. De vriendin van Pfaff zei dat ze hun relatie wilde beëindigen en financiële zaken met Pfaff wilde bespreken. Ze maakte een afspraak met hem ’s avonds op 21 juni 2014 om een en ander te bespreken bij een vakantiehuisje in Ewijk. Daar aangekomen, werd Pfaff vermoord.

Bekentenis

Eén van de verdachten, Erik van der H. heeft bekend. Pfaff zou per ongeluk tijdens een worsteling zijn doodgeschoten. Hij verklaarde dat in het vakantiehuisje in Ewijk een onenigheid en een worsteling ontstond. Op zeker moment is er een pistool getrokken waarna Pfaff Van der H. zou zijn aangevlogen.

Sint-Michielsgestel

Waar precies de ruzie over ging is niet duidelijk geworden. Over de relatieproblemen, of over de wiethokken die Pfaff bouwde. Na te zijn neergeschoten is Pfaff ook nog door het hoofd gestoken. Vervolgens is het lichaam naar een huis in Den Bosch gebracht en daarna naar Sint Michielsgestel waar het in een auto in brand werd gestoken.

Het Brabants Dagblad is bij de zaak aanwezig, hier de live tweets: