Brand auto burgemeester ‘is gerichte actie’

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de Brabantse gemeente Rucphen denkt dat het in brand steken van haar auto een ‘gerichte actie’ was. Ze wordt de komende tijd beveiligd. Haar auto brandde zaterdag volledig uit. De BMW stond voor haar appartement in Sint Willebrord.

De politie wil niets over de zaak zeggen. Het is dus niet duidelijk of uit politieonderzoek blijkt dat de brand een gerichte actie was. Maar de burgemeester denkt dat dus wel, zegt ze tegen Omroep Brabant. De politie heeft wel ‘meerdere aanwijzingen’ dat de brand is aangestoken.

Eerdere autobranden

Vorige maand brandde ook al twee auto’s uit in Sint Willebrord. Eén van de auto’s was van een medewerker van Rucphen. Hij werkt bij de gemeente als handhaver. De politie zegt niet te weten of er een verband is, maar dat wordt wel onderzocht. In buurdorp Sprundel werd in juli ook al een auto in brand gestoken.

Van der Meer Mohr is sinds 2011 burgemeester. Ze is nooit bedreigd, stelde ze al eerder. Ze wil graag weten wie haar auto in brand heeft gestoken en wil met hem of haar in gesprek.