‘Brand en explosie in Best mogelijk gerichte actie op agent’

Bij een brandstichting bij een huis aan de Boksprong in Best zijn zaterdagnacht rond 01.45 uur twee woningen zwaar beschadigd geraakt. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De politie gaat uit van een gerichte actie. Een van de bewoners is namelijk een politieagent.

Tijdens de brandstichting volgde een ontploffing met een harde knal. Dat veroorzaakte veel schade aan de voorzijde van het huis en de woning ernaast. Ook auto’s raakten beschadigd. Er vielen geen gewonden.

De recherche gaat uit van een “zeer ernstig misdrijf” en houdt rekening met verschillende scenario’s, waaronder een mogelijke gerichte actie. Een van de bewoners is namelijk een politieagent uit de eenheid Oost-Brabant. Hij was op het moment van de brandstichting aan het werk en zijn echtgenote met twee jonge kinderen waren alleen thuis.

De politie is bezig met een groot opsporingsonderzoek. Rechercheurs doen tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de brandstichting.