Brand supportershome Ajax is aangestoken

De brand die van donderdag op vrijdagnacht in het supportershome van Ajax woedde, is aangestoken. Dat blijkt uit forensisch onderzoek van de politie. De recherche roept getuigen op om zich te melden. Mogelijk hebben supporters van Feyenoord iets met de brand te maken; met een spandoek bij de training van de Rotterdamse club lijken supporters de brand op te eisen. Bekijk de video van de training na de klik.

Het supportershome, dat in de buurt van de Amsterdam ArenA staat, werd donderdagnacht in brand gestoken. De brandweer bluste de brand maar het supportershome is onherstelbaar beschadigd. Er bestond al een vermoeden dat de brand was aangestoken: zondag spelen Ajax en Feyenoord tegen elkaar. De burgemeester heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Het is nog onduidelijk wie de brand precies heeft aangestoken. Op een spandoek bij de laatste training van de selectie van Feyenoord voor de wedstrijd van zondag, waren Feyenoordsupporters aanwezig. In het publiek was een spandoek te zien, waarop stond: ‘Actie Reactie. Lafca meets karma’. De tekst is mogelijk een verwijzing naar het vuurwerk dat Ajaxsupporters in de bekerfinale van 2014 op de grasmat in het Feyenoordstadion gooiden.

Het supportershonk van Ajax werd al eerder in brand gestoken. Tien jaar geleden brandde het uit en ook in 2008 was er een brandje. In 2006 werden twee mannen gearresteerd die een poging hadden gedaan het pand in brand te steken.

Beelden van de training het het spandoek: