Brand verwoest villa drugscrimineel Johan V. (VIDEO)

Een villa in Etten-Leur die in de nacht van zaterdag op zondag volledig afbrandde, blijkt van Johan V. te zijn. V. werd anderhalve week geleden nog veroordeeld tot vier jaar celstraf. Er zijn geen gewonden. De politie houdt rekening met brandstichting

De brand in het huis aan de Ouwer brak uit rond 1.00 uur en is mogelijk ontstaan na een explosie. “Ik zat nog op de bank wat te drinken met mijn vrouw toen we ineens een hele harde knal hoorden,” vertelt een buurtbewoner aan Omroep Brabant.  “Mijn zoon riep dat er vlammen te zien waren en toen zijn we snel gaan kijken. Alles stond in lichterlaaie.” De woning is compleet verwoest.

Coke in de Rotterdamse haven

De straf van vier jaar kreeg V. voor betrokkenheid bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne via de Rotterdamse haven. Hoofdverdachte in die zaak is de corrupte douanier Gerrit G. die andere verdachten in de cocaïnezaak tegen betaling gevoelige informatie over de werkwijze van de douane in het Rotterdamse havengebied zou hebben gegeven. De zaak tegen Gerrit G. loopt nog.

Brand en wietkwekerij

Buurtbewoners zeggen tegen Omroep Brabant dat het vaker raak is geweest. Zo brandden er twee jaar geleden twee auto’s af op de oprit van het huis en werd er een een jaar geleden een wietkwekerij ontdekt. Het huis van V. stond overigens te koop.

Video: Omroep Brabant