Aangifte om brandaanslag Rotterdam

Op de vroege dinsdagmorgen is een huis in de wijk Nieuw-Terbregge in Rotterdam-Hillegersberg in brand gestoken. Er zou ook een explosie geweest zijn. De woning is verwoest en ook de twee naastgelegen woningen zijn zwaar beschadigd. Van de man die normaal gesproken in de woning verblijft, maar er niet ingeschreven staat, is bekend dat hij contacten heeft in het criminele milieu.

Poging moord

Zijn advocaat, die de naam van zijn cliënt niet wil vrijgeven, heeft aan Crimesite laten weten aangifte te gaan doen wegens vernieling, brandstichting en poging tot moord. Volgens de advocaat was op het moment van de aanslag niet bekend dat de bewoners niet thuis waren. Berichten dat zijn cliënt vast zou zitten ontkent de advocaat, die verder geen enkel commentaar wil geven en sprak op voorwaarde van anonimiteit. 

Knal

De politie zegt rekening te houden met brandstichting en doet onderzoek. Volgens De Telegraaf brak de brand rond 01.00 uit op de eerste verdieping van de eengezinswoning aan de Piet van de Polsingel. Een buurvrouw zegt een knal te hebben gehoord en een man te hebben zien wegrennen. De bewoners van het pand waren mogelijk op vakantie.