Brandje in garagebox Tilburg leidt naar kilo’s harddrugs

Een melding van een mogelijke brand aan de Pastoor Stalsstraat in Tilburg heeft vrijdagmiddag geleid tot een drugsvondst. Agenten troffen in de garagebox meerdere kilo’s harddrugs en grondstoffen voor synthetische drugs aan. De politie hield twee mannen (28 en 36) en een vrouw (28) aan, alle drie uit Tilburg.

Afvalverbranding

De politie en brandweer kregen even voor 17.30 uur een melding van een brand. Op de locatie bleek dat de rook afkomstig was uit een ton op de binnenplaats naast de garagebox. Een man en een vrouw die erbij stonden zeiden dat er afval werd gestookt, maar agenten zagen via openstaande deuren van de garagebox attributen staan die te maken zouden kunnen hebben met het produceren van drugs. Ook roken ze de geur van synthetische drugs.

‘Miauw miauw’

Tijdens onderzoek in de garagebox trof de politie vier verpakkingen aan met vermoedelijk methcathinone: een amfetamine-achtige stof die ook bekendstaat als mephedrone, bubble en ‘miauw miauw’. Daarnaast werden er weegschalen, jerrycans met zwavelzuur en zoutzuur en een literfles met mogelijk de grondstof PMK aangetroffen. Het NFI heeft de aangetroffen stoffen onderzocht.