20 jaar en tbs voor Brandmoord Cuijk

De 24-jarige Dennie J. is woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van jaar 20 jaar en tbs met dwangverpleging. J. wordt verantwoordelijk gehouden voor een woningbrand in Cuijk, waarbij op 20 juni 2013 een moeder en haar twee dochters om het leven kwamen. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden zei verdachte Dennie J. (24) uit het Brabantse Mill vrijwel niets over de zaak. Hij kon zich naar eigen zeggen niets herinneren van wat er die avond was gebeurd. Het OM eiste een celstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging.

Moord

De rechtbank heeft J. woensdag conform die eis veroordeeld. Voorbedachte rade is volgens de rechtbank bewezen. Onder meer omdat hij voor de brand berichten naar een van de slachtoffers had gestuurd waarin stond dat ze meost 'branden in de hel'. Hij zou ook tidjens de brandstichting geweten hebben dat de slachtoffers lagen te slapen. Drievoudige moord dus, zo oordeelt de rechtbank. 

Tbs

J. klom na zijn daad in een telefoonmast (foto) in de buurt en kwam daar pas na uren uit. Volgens deskundigen is hij door psychische problemen verminderd toerekeningsvatbaar. Daarom moet J. naast zijn straf ook een tbs-behandeling ondergaan.

Lees ook:

Moordverdachte in kritieke toestand in cel