Brandstichting bij Belgische NFI

In België is afgelopen nacht brand gesticht bij het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC) in Brussel, het nationaal forensisch instituut. De daders sloegen bij een laboratorium een raam in, gooiden brandbare vloeistof naar binnen en staken die aan. Mogelijk wilden ze sporen wissen.

Er is flinke schade aangeraakt maar niemand is gewond geraakt. Om 02.15 uur reed een bestelbusje met meerdere mannen het terrein in Neder-Over-Heembeek op.

Nadat in een van de laboratoria brand was gesticht, staken ze ook hun busje in brand en renden ze van het terrein af. Volgens de VRT zijn twee mensen opgepakt die in de buurt liepen maar het is niet duidelijk of ze iets met de zaak te maken hebben.

NFI

Het Belgische Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek is vergelijkbaar met het Nederlands Forensisch Instituut. Er wordt onder meer sporenonderzoek gedaan en verder is de nationale dna-databank er ondergebracht. Volgens Justitie in Brussel is het motief waarschijnlijk niet terroristisch. Waarschijnlijker gaat het om criminelen die sporen van een misdrijf wilden vernietigen, om zo de bewijsvoering te bemoeilijken.