Braziliaanse agente doet lugubere vondst

Een Braziliaanse politieagente heeft dinsdag bij haar woning een gruwelijke ontdekking gedaan. Ze vond aan haar deur de rugzak van haar echtgenoot met zijn hoofd erin. Het slachtoffer, een ex-voetballer, was getrouwd met de agente. Hij werd maandag voor zijn winkel in Rio de Janeiro ontvoerd.

Het 35-jarige slachtoffer werd volgens Braziliaanse media maandagavond ontvoerd voor zijn eigen winkel in Realengo, in Rio de Janeiro. De volgende dag vond zijn echtgenote het hoofd van de man in zijn rugzak die bij hun woning aan de deur hing.

Volgens de lokale media zou de vrouw werkzaam zijn bij de militaire politie. Ze zou de zogenoemde favela’s, Braziliaanse sloppenwijken, opnieuw helpen opbouwen. In veel favela’s hebben de laatste jaren leger en politie de macht overgenomen van drugsbendes.

Vorige week was er in hetzelfde gebied ook een schietpartij waarbij zeven doden vielen. Vanwege de WK in 2014 in Brazilië wordt het Zuid-Amerikaanse land nauwlettend gevolgd, vooral op het gebied van veiligheid.