Braziliaanse gevangenen onthoofd bij opstand

In het zuiden van Brazilië zijn zondagmorgen bij een opstand vier mensen om het leven gekomen. Ook zijn er verschillende mensen gewond geraakt. Volgens nieuwssite G1 zijn er tijdens de opstand twee mensen onthoofd.

Ontbijt

In de staat Paraná zijn in de gevangenis van Cascaval zo’n 800 gevangen in opstand gekomen. Volgens verschillende bronnen zouden ze betere leefomstandigheden eisen, maar andere bronnen spreken van een bendeoorlog. De opstand is begonnen nadat een bewaker tijdens het ontbijt werd gegijzeld.

Dak

Medegedetineerden hebben op het dak van de gevangenis enkele mannen geboeid en mishandeld. Sommigen van hen werden naar beneden geduwd. Daarbij hebben twee van hen de val van 15 meter niet overleefd. Gewonden hebben uren moeten wachten op hulpverleners aangezien deze niet bij de plek konden komen.

Bende

Folha de Sao Paulo, een Braziliaanse krant, denkt dat de criminele organisatie Primeiro Comando da Capital achter de opstand zit. De bende uit Sao Paulo is een van de machtigste bendes in het land en heeft al verschillende bloederige gevangenisopstanden op haar conto staan.