Bredase advocaat vast in wapenonderzoek

De Bredase advocaat Bart V. is dinsdagavond in Amsterdam aangehouden in een groot onderzoek naar wapen- en drugshandel. Volgens de politie zijn twee mannen uit Sint Willebrord van 30 en 70 jaar opgepakt. Maar bevestiging dat die zaak met het onderzoek naar de advocaat te maken heeft is er niet.

Tuchtzaken

Volgens BN/De Stem staat strafrechtadvocaat Bart V. (43) onder plaatselijke collega’s slecht bekend. Hij zou vaker klanten hebben geronseld of afgepakt met geldelijke beloning en heeft verschillende tuchtzaken en schorsingen achter de rug. De man woont in Dongen maar houdt kantoor in Breda. Hij wordt nu verdacht van betrokkenheid bij handel in vuurwapens en drugs. Bart V. werd opgepakt door een arrestatieteam.

Garagebox

Volgens de politie is het onderzoek naar de twee mannen uit St. Willebrord al langer lopend. Woensdagavond was er onderzoek in het kantoor van de advocaat aan de Sophiastraat in Breda en in twee woningen in Sint Willebrord en in een garagebox in Roosendaal.

Bart V. werd begin dit jaar aangehouden vanwege een aangifte in de relationele sfeer. Hij kreeg ook een schorsing vanwege schending van zijn geheimhoudingsplicht. Hij voerde verder ooit een procedure om uitbetaling van verzekeringsgeld namens zijn vriendin, maar verzweeg dat zij zijn levensgezel was. Ook dat werd een tuchtzaak.