Bredase Satudarah-president opgepakt

Vannacht rond 2.25u is een lokale president van motorclub Satudarah aangehouden voor witwassen. Hij had een grote hoeveelheid contant geld bij zich. Een kompaan en lid van dezelfde motorclub, die bij de verdachte in de auto achter het stuur zat, wist te ontkomen.

Agenten zagen de auto van de verdachte met hoge snelheid door Breda rijden. Bij het zien van de politie ging de snelheid van het voertuig verder omhoog. De auto werd na een achtervolging aan de kant gezet.

Recalcitrant

De bestuurder werd gecontroleerd. De man weigerde zich te legitimeren en gedroeg zich volgens de politie ‘recalcitrant’. Ook de bijrijder, de lokale Satudarah president, begon zich met de zaak te bemoeien en daagde de agenten uit. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor. De politie besloot bij de auto te blijven en de bijrijder verder te controleren.

Antecedenten

Vanwege zijn criminele antecedenten besloten de dienders de auto te doorzoeken. In een tas werd een groot contant geldbedrag gevonden. Daarop is de man aangehouden op verdenking van witwassen, ook kreeg hij een bekeuring omdat hij weigerde zich te legitimeren.

South-Central

Volgens de politie gaat het om ‘een president van outlaw motor gang Satudarah’. Desgevraagd zegt de politiewoordvoerder tegen Crimesite dat het gaat om de voorzitter van het chapter South-Central.