‘Brein’ achter kunstroof gearresteerd

Adrian Procop, de enige verdachte die nog voortvluchtig was na de geruchtmakende kunstroof uit de Rotterdamse Kunsthal, is vrijdagmorgen in Engeland gearresteerd. Dat meldt de Roemeense televisiezender Realitatea TV. Twee andere hoofdverdachten werden in november veroordeeld tot celstraffen van zes jaar en acht maanden.

Volgens de Roemeense justitie heeft Adrian Procop samen met een al veroordeelde hoofdverdachte de roof gepleegd uit de Kunsthal. Sindsdien was hij voortvluchtig.

De zeven schilderijen met een waarde van enkele miljoenen – schatting ligt rond de zeventien miljoen – werden in oktober 2012 gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. Na de roof zijn de doeken naar Roemenië vervoerd om daar te kunnen verhandelen. Uiteindelijk liepen vijf verdachten tegen de lamp. Zij werden verdacht van diefstal en/of medeplichtigheid bij de roof.

Een zesde verdachte, Adrian Procop, was nog voortvluchtig. De Roemeen is nu in Engeland aangehouden. Wat er precies met alle doeken is gebeurd, is nog steeds onbekend. Zie hieronder beelden van de roof, gemaakt door bewakingscamera's.

Lees ook:

Blunders na roof Kunsthal (UPDATE)

Kunsthal: Geen uitlevering Roemenen

{youtube}w_88wOtytWU{/youtube}