Breskens: politie schiet op verdachten (UPDATE4)

In het Zeeuws-Vlaamse Breskens heeft de politie woensdagavond geschoten op twee verdachten, zo meldt de politie-eenheid Zeeland. Dat gebeurde aan de Slikkenburgseweg in Breskens. Er zijn twee gewonden gevallen.

19.15

Volgens de politie was er om 19.15 een melding over een woningoverval. Bij aankomst van een politieauto bij de woning reed er juist een auto met grote snelheid weg. De politie probeerde de auto te stoppen en er ontstond er een aanrijding. Daarna is er geschoten. Eén verdachte raakte daarbij ernstig gewond, een tweede verdachte wist te vluchten. Of de verdachten ook geschoten hebben op de politie is is niet duidelijk.

Meerdere verdachten

De politie startte een groot onderzoek. Er is met een hond in de omgeving gezicht naar sporen. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. In het ziekenhuis bleek dat de gewonde verdachte niet levensgevaarlijk gewond was en hij is na behandeling overgebracht worden naar het cellencomplex.

Binnen in de overvallen woning waren vier personen. Eén van hen was zwaargewond. Het gewonde slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis maar zou niet in levensgevaar zijn.

Over de woningoverval is verder niets bekendgemaakt. De politie zegt ervan uit te gaan dat er sprake zou kunnen zijn van meerdere verdachten.

De betreffende woning ligt afgelegen in het buitengebied van Breskens.