Brief moordenaar leidt tot oplossing overval

Een onderschepte brief van de moordenaar van Eindhovenaar Ernesto heeft volgens de politie tot een doorbraak geleid bij de oplossing van een gewelddadige woningoverval en verkrachting uit 2009. Aldus het Brabants Dagblad.

Vier mannen

Voor die overval staan nu vier mannen terecht voor de rechtbank in Den Bosch. In mei 2009 werd een echtpaar overvallen dat woonde op vakantiepark De Landerije in Schaijk. De man werd neergeslagen en zodanig mishandeld dat hij het bewustzijn verloor. Zijn echtgenote Agnes en hij werden gekneveld. In de woning was een ravage aangericht.

Pas vijf jaar later vertelde de echtgenote, die inmiddels kankerpatiënte was, op de avond van haar overlijden, dat ze was verkracht door één van de overvallers.

Pistone

De politie pakte na een anonieme tip in 2016 de zaak weer op. In de gevangenis werd vervolgens een brief onderschept van Serdar A. die is veroordeeld voor de moord op Ernesto Pistone (in 2014). Uit die brief, aan één van zijn neven, zou blijken dat twee broers de overval pleegden met een man die in 2010 ook al verdachte was. De recherche ging een aantal telefoons afluisteren en daaruit komen volgens de officier van justitie nieuwe aanwijzingen.

Vingerafrukken

Op de brief en de tape zitten ook vingerafdrukken van verdachten. Ook van een vierde man zijn vingerafdrukken gevonden. Van de oudste broer zijn geen vingerafdrukken gevonden, zijn voorlopige hechtenis is geschorst. De andere drie zitten vast.

Half oktober komt de zaak inhoudelijk voor de rechter.