Brieven van wietteler op zoek naar kweekruimte

Meerdere Brabanders hebben de afgelopen tijd een brief ontvangen waarin wordt gevraagd om ruimte beschikbaar te stellen voor wietkwekerijen. In de brief staat een naam, e-mailadres en telefoonnummer van de kweker, en er is een prijzentabel toegevoegd.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De krant heeft de brief ingezien die een inwoners van Budel onlangs ontving. De politie stelt dat er meerdere personen zich hebben gemeld die ook een dergelijke brief hebben ontvangen.

‘Nieuw en spannend’

In de brief staat onder meer:

‘Samen met mijn collega ben ik op zoek naar geschikte ruimte om onze werkzaamheden te verrichten. Wij zijn al tien jaar gespecialiseerd in de hennepteelt. Wij begrijpen dat dit nieuw en spannend voor u is, maar wij bieden u een veilige samenwerking.’

De brievenschrijver biedt 8.900 euro per kwartaal voor een ruimte van vijftig vierkante meter; tweehonderd vierkante meter zou 39.500 euro opleveren.

Huurcontract

De kweker stelt dat de huur van de ruimtes contractueel worden vastgelegd, waardoor de verhuurder niet persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden. Dat is echter niet het geval: het OM kan een verhuurder vervolgen voor het voorbereiden van wietteelt, en het pand op het terrein waarop de kwekerij is gevestigd kan drie maanden gesloten worden.

De politie onderzoekt nog hoe serieus de brief is.