‘Brink’s wil personeel bewapenen’

Waardetransportbedrijf Brink’s Nederland wil zichzelf bewapenen tegen de gewelddadige overvallen die op hen gepleegd worden. De overheid zou volgens het bedrijf de veiligheid onvoldoende kunnen garanderen. Dat meldt EenVandaag maandag.

In de uitzending van EenVandaag van maandagavond luidt geldtransportbedrijf Brink’s Nederland de noodklok. Ze vertellen voor het eerst hun verhaal naar aanleiding van de extreem gewelddadige overvallen op de gelddepots.

De laatste gewelddadige overval op het waardetransportbedrijf was ongeveer een maand geleden in Best, bij Eindhoven. Met explosieven wisten de overvallers binnen te dringen en tijdens de vlucht werd ook de politie beschoten. De overvallen zijn steeds goed georganiseerd.

In juni 2011 werd Brink’s in Amsterdam overvallen en daarmee begon de reeks waar het waardetransportbedrijf snel een einde aan wil maken. De overvallers bliezen de toegangsdeur van het gelddepot op, waarna ze er met sporttassen vol papiergeld vandoor gingen. De overval was zeer goed voorbereid, de overvallers strooiden kraaienpoten om de politie op te houden. Ook werd de toegangspoort van het KLPD-terrein afgesloten met een hangslot. Er werd 12 miljoen buitgemaakt. Een deel daarvan verbrandde toen een van de vluchtauto’s crashte en in brand vloog.

Er zijn verschillende verdachten aangehouden, maar de daadwerkelijke daders lopen nog vrij rond. Voor Brink’s is de maat nu vol. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd om personeel te mogen bewapenen, meldt EenVandaag.