Brinks-overval: buit 12 miljoen

Bij de overval op het filiaal van Brinks in Amsterdam-Zuidoost van vorig juni is 12 miljoen euro buitgemaakt. Dat blijkt uit de tenlastelegging die het Openbaar Ministerie naar buiten heeft gebracht tegen één van de drie verdachten die is aangehouden in de zaak. Volgende week woensdag staat een 28-jarige verdachte terecht in een pro forma-zitting. 

Eerder maakte de politie bekend dat deze Amsterdammer 25 jaar zou zijn, maar dat is dus niet correct.

 

Bij de overval op het filiaal van Brink’s in Amsterdam-Zuidoost in de vroege ochtend van 29 juni werd veel geweld gebruikt. De daders drongen het pand binnen met explosieven. Later ontkwam een groep verdachten na een lange achtervolging over snelweg A2. Vermoedelijk hebben zes daders meegedaan aan de overval.

Mogelijk is één van hen aangehouden in Brussel. De man – die gekend is in het Brusselse misdaadmilieu – wordt overgeleverd aan Nederland.

De man die volgende week terechtstaat is in december opgepakt op verdenking van het verlenen van hand- en spandiensten aan de overvallers. Er zitten nu drie mensen vast, twee in Nederland en één in België.