Brisban zou moeten voorkomen in België

Patrick Brisban, die zaterdagnacht is vermoord in Diemen, zou woensdag voor de Antwerpse raadkamer moeten verschijnen. Brisban zou met enkele andere Nederlanders betrokken zijn bij de invoer van 128 kilo cocaïne uit Ecuador via de haven in Antwerpen. De strafvordering tegen Brisban vervalt, enkele medeverdachten moeten wel voorkomen.

Onder hen is Hesdy Gerges, de regerend werendkampioen K1 kickboksen. De neef van de Egyptisch-Nederlandse kickbokser, Ashraf Gerges, wordt gezien als een van de hoofdverdachten van de smokkel.

De zaak draait om 128 kilo cocaïne die in een loods in Zandvliet, in het noorden van de haven van Antwerpen, is ontdekt. Brisban werd in een hotel in de buurt aangehouden, samen met onder meer de Amsterdammer Lucas B.. Verschillende advocaten voorspelden dat de zaak zou uitgaan als een nachtkaars omdat er niet genoeg bewijs zou zijn, maar justitie heeft de zaak toch doorgezet.

Eerder werd al gemeld dat Patrick Brisban waarschijnlijk meer weet van de verdwijning van de Antwerpse cocaïnesmokkelaar Jan Van Zantvoort. Brisban maakte jarenlang deel uit van de organisatie van Van Zantvoort, die in april 2011 vermist raakte in Marbella. De Hells Angels zouden Van Zantvoort hebben vermoord vanwege een verkeerd gelopen transport.

Lees ook:

Schutter Diemen wachtte uren

Brisban en de zaak Jan van Zantvoort

‘Badr Hari geen vriend Brisban’

Alles over de zaak Jan van Zantvoort