Brisban en de zaak Jan van Zantvoort

Patrick Brisban (40, foto), die zondagmorgen in zijn auto werd geliquideerd in Diemen Noord, is volgens Misdaadreporter geen onbekende in de Antwerpse onderwereld. Hij zou ook een opmerkelijke rol spelen in de verdwijningszaak van zijn vroegere compagnon Jan van Zantvoort. Volgens Brisban werd Van Zantvoort vermoord door Hells Angels, meldt Misdaadreporter maandag.

De naam van Brisban dook onlangs op in een onderzoek naar cocaïne-importen via de Antwerpse haven, waar ook kickbokser Hesdy Gerges in voor kwam. Brisban werd in mei 2011 in Antwerpen aangehouden in verband met de import van 128 kilo cocaïne uit Ecuador. Die cocaïne is in een loods in Zandvliet onderschept. Brisban werd aangehouden in een hotel in de buurt, samen met onder meer de Amsterdammer Lucas B.

Brisban zou ook meer weten van de verdwijningszaak van zijn oude compagnon Jan van Zantvoort, schrijft Misdaadreporter. ‘Brisban wist duidelijk meer over de verdwijning van Jan’, zegt een bron in het Antwerpse wereldje. ‘Hij zei dat we niet meer naar Jantje hoefden te zoeken, omdat hij nooit meer zou terugkomen.’ 

‘Ook de vader van Jan Van Zantvoort hoorde een gelijkaardig verhaal, waarvan Brisban de bron was. ‘Jan zou een partij cocaïne niet hebben uitgehaald. Daardoor zou hij problemen hebben gekregen met Hells Angels. Een zekere Peer zou hem door het hoofd hebben geschoten.’ Dat schrijft Misdaadreporter.

De Antwerpenaar Jan van Zantvoort verdween in 2011 in het Spaanse Marbella, nadat hij een afspraak met Mink Kok had gehad.

De Telegraaf meldt maandag dat de liquidatie van Patrick Brisban in Diemen Noord mogelijk is gefilmd door een bewakingscamera die vlak in de buurt zou hangen.

Lees hier meer over de zaak Jan van Zantvoort.