Brit gegijzeld in Spanje om drugsgeld

De Spaanse politie heeft in een loods in het Zuid-Spaanse stadje Manilva drie Nederlanders en een Brit opgepakt. Ze worden verdacht van het smokkelen van cocaïne in koelwagens. Zestig kilo coke is in beslag genomen. In de loop van het onderzoek heeft de politie in hetzelfde plaatsje een Brit bevrijd die door deze criminele organisatie zou zijn gegijzeld. 

 

De politie greep in op het moment dat de drugs in de loods werden overgeladen. Vanuit de loods zouden de drugs in een vrachtwagen met een Nederlandse nummerplaat naar andere plaatsen in Spanje worden vervoerd.

In de loop van het onderzoek kwam de politie erachter dat de Brit gegijzeld werd door de organisatie. Hij zou nog een schuld hebben openstaan. De man was in Puerto Banus, bij Marbella onder bedreiging van een vuurwapen in een auto gestapt en ontvoerd naar Manilva. Hij heeft vijf dagen op een bed vastgebonden gelegen in een huis dat van buiten was afgesloten. De man vertoonde tekenen van mishandeling, met onder meer een honkbalknuppel, een mes en een elektrische schokken.

De man was zelf verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie in een onderzoek van de Spaanse Nationale Politie en is ook aangehouden. Er zouden verder nog acht andere personen zijn aangehouden op onbekende locaties.

In Spanje zitten nu bijna 200 Nederlanders vast voor een drugsdelict.