Brit met 4,5 kilo pillen

Naast de 34-jarige voortvluchtige Brit hield het arrestatieteam maandag in Amsterdam ook een 26-jarige man uit Liverpool aan. De twee liepen samen op het Frederik Hendrikplantosoen. Na onderzoek is gebleken dat hij in het bezit was van valse papieren. In zijn woning trof de politie onder meer 4,5 kilo xtc-pillen aan. 

(beeld archief)

De 34-jarige man werd op het Frederik Hendrikplantsoen aangehouden nadat de Britse autoriteiten om zijn uitlevering hadden gevraagd. Hij wordt verdacht van een zware mishandeling in een restaurant in Liverpool, alsmede drugshandel en vuurwapenbezit.

Overgeleverd

Deze man zal op korte termijn worden overgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk. De 26-jarige man uit Liverpool was in zijn bijzijn en gaf aanvankelijk een valse naam op. Hij bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een vals paspoort. Bij de doorzoeking van zijn woning trof de politie ook een vals rijbewijs en een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. De officier van justitie zal de man vrijdag 26 juli voorgeleiden bij de rechter-commissaris vanwege bezit van drugs en valse documenten.