Brits echtpaar wil niet uitgeleverd worden

Het Britse echtpaar Adams, dat wordt verdacht van een poging tot moord en verboden wapenbezit, wil niet aan Engeland worden uitgeleverd. De Britten verzetten zich tegen uitlevering, mogelijk omdat de straffen in Groot-Brittannië hoger zijn. Dat meldt Het Parool.

Patrick en Constance Adams werden afgelopen vrijdag opgepakt in Amsterdam. De Britse recherche had een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, en een politieagent herkende het stel. Er waren al vermoedens dat de twee naar Amsterdam waren getrokken. Daardoor waren hun foto’s bekend bij agenten die speciaal zijn opgeleid om gezichten te herkennen.

Wandeling langs politiebureau

De twee liepen afgelopen vrijdag langs een politiebureau. Een agent die daar uit het raam keek, herkende het echtpaar Adams. Hij riep via de portofoon de hulp in van collega’s, die de twee aanhielden. Daarna is een woning in Amsterdam-Centrum doorzocht, waar meerdere spullen in beslag zijn genomen.

Misdaadfamilie

Het stel maakt volgens de Britse politie deel uit van een misdaadfamilie. Patrick is de jongere broer van drugscrimineel Terry Adams, die wordt gezien als een belangrijke figuur in de Britse onderwereld.

Patrick wordt gezien als een van de belangrijkste personen in de organisatie van Terry. Hij en Constance Adams zouden betrokken zijn bij een mislukte moordaanslag in Londen in december 2013. De organisatie wordt in verband gebracht met zeker 25 moorden.

De rechtbank in Amsterdam bepaalt binnen negentig dagen of het stel aan Engeland wordt uitgeleverd.