Britse bokser onterecht opgepakt

De Britse bokskampioen Tyson Fury is maandag onterecht opgepakt voor een overval op een supermarkt in het Brabantse Steenbergen. De bokser heeft met vier familieleden en een vriend urenlang vastgezeten.

 

Twee gemaskerde mannen overvielen maandag een geldloper bij de Aldi in de Brabantse plaats. Daarbij werd een onbekend geldberdag buit gemaakt. De overvallers zouden zijn gevlucht in een Mercedes en later overgestapt in een witte Audi.

De politie schakelde daarop een helikopter in, die al snel de auto dacht te signaleren. Het arrestatieteam reed hierop de auto klem en pakten de inzittenden op. Pas later op de dag kwam de politie er achter dat er een fout was gemaakt.

Fury (23) is professioneel bokser en staat vijfde op de wereldranglijst bij de zwaargewichten. Hij wordt gezien als toekomstig wereldkampioen. De sportman is bang voor imagoschade.

‘Natuurlijk gaan we een schadeclaim indienen voor een financiële compensatie, maar op dit moment is eerherstel het belangrijkste’, verklaart zijn advocaat tegen Omroep Brabant. ‘Wij willen dat er een duidelijke brief wordt geschreven waarin de zes mannen volledig worden vrijgesproken. Zo kan Fury aan de bokswereld laten zien dat hij niets met de zaak te maken heeft.’