Britse drugsbaron gepakt aan Costa Blanca

De Britse drugscrimineel Brian Charrington is gearresteerd aan de Costa Blanca in Spanje. Dat meldt de Spaanse politie. Charrington zou een van de meest gezochte criminelen van Europa zijn. Hij wordt onder meer verdacht van internationale cokehandel vanuit Venezuela.

(Foto: mirror news)

Brian Charrington, zoals hij door de Britse media wordt genoemd, is samen met zijn vriendin en zoon aangehouden bij hun luxe woning aan de Costa Blanca.

Het onderzoek naar de Britse topcrimineel liep al jaren in samenwerking met de autoriteiten in Venezuela en Spanje. Volgens de Spaanse politie was hij een van de tien grootste en meest gezochte criminelen van Europa.

220 kilo coke

In Venezuela en Spanje zijn ook nog tien andere personen aangehouden in het onderzoek naar Charrington. In een appartement in L’Albir, vlakbij het toeristische centrum van Benidorm, werd 220 kilo cocaïne aangetroffen. Er zou ook beslag zijn gelegd op eigendommen en bankrekeningen ter waarden van ruim vijf miljoen euro.

Charrington is volgens de Britse media de derde ‘grote vis’ die de afgelopen weken is aangehouden. Op 10 juli werd Kevin Hanley gearresteerd in Athene en twee dagen eerder werd Mark Lilley gepakt in zijn luxe villa in Malaga. Ook zij worden verdacht van internationale drugshandel.