Britse pedo bekent misbruik 45 kinderen

De 70-jarige Britse pedofiel Mark F. heeft bekend tientallen kinderen over de hele wereld te hebben misbruikt. De pedo reisde naar verschillende landen, terwijl hij zich vergreep aan minderjarige jongens. De politie in ons land kwam hem op het spoor toen ze hem zagen op de computer van een Nederlandse kinderporno-verdachte. Via Europol werd zijn foto verspreid en dat leidde tot zijn aanhouding.

Mark F. werkte 20 jaar lang als leraar op een Engelse school. In de jaren zeventig en tachtig was hij actief in de ‘Paedophile Information Exchange’, een club die pedofilie legaal wilde maken. De Britse variant op de ‘Vereniging Martijn’ als het ware.

Reizen

Na zijn pensionering ging F. veel op reis, naar o.a. Thailand en Spanje. Overal wist hij jeugdige slachtoffers te vinden om te misbruiken. Hij wist veelal arme kinderen te lokken met snoep, speelgoed, computergames en een zwembad. Ook maakte hij foto’s en films van de jongens. De filmpjes leidde uiteindelijk tot zijn arrestatie.

Beelden

Mark F. deelde de beelden met een Nederlander, genaamd Simon. Die onderhield ook chatcontacten met Mark F. en vroeg om bepaalde seksuele handelingen uit te voeren met de kinderen. Tijdens een huiszoeking bij Simon vond de Nederlandse politie de beelden en chats. Het spoor leidde naar Thailand. Mark F. wist nog aan arrestatie te ontkomen door naar Spanje te vluchten, maar daar werd hij uiteindelijk toch gearresteerd. Sinds zijn arrestatie hebben ook kinderen van de school waar hij vroeger werkte zich als slachtoffer gemeld.