Britse pedofiel doodgestoken in cel

Richard Huckle (foto), volgens de krant The Guardian een van Engelands ergste pedofielen, is dood gevonden in zijn cel. Hij zou zijn doodgestoken met een zelf gefabriceerd steekwapen.

Huckle (1986) werd drie jaar geleden veroordeeld tot 22 keer levenslang waarvan hij minimaal 25 jaar moest uitzitten, voordat hij in aanmerking zou kunnen komen voor verlof.

Leraar Engels

Huckle, die zich in Azië voor deed als fotograaf en leraar Engels, bekende nadat hij was opgepakt 71 gevallen van kindermisbruik in Maleisië in de periode 2006 – 2014. Zijn slachtoffertjes waren tussen de 6 maanden en 12 jaar oud. Sommigen werden jarenlang misbruikt.

Dark web

Op basis van onderzoek op de computer van Huckle vermoedde de politie dat de man nog veel meer slachtoffertjes had gemaakt, waarschijnlijk zo rond de 200. Huckle maakte ook beelden van het misbruik en postte die op het dark web.

Beruchte Engelsen

De Britse pedofiel werd dood gevonden in zijn cel in de zwaar beveiligde gevangenis van Sutton waar veel beruchte Engelsen gedetineerd zitten. Volgens sommige Britse media is een medegevangene in isolatie geplaatst en staat de politie op het punt een moordonderzoek te starten.