Britse politie pakt onderzoek ‘Maddie’ weer op

De Britse politie gaat zes jaar na de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann in Portugal opnieuw onderzoek doen naar de verdwijning. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft geld toegezegd om het onderzoek weer in gang te trekken. De Britten vinden dat de Portugese politie niet goed genoeg onderzoek heeft gedaan.

Madeleine McCann was bijna vier jaar oud toen ze verdween toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. De zaak werd in 2008 gesloten maar de Britse politie heeft in mei 2012 begonnen met het zoeken naar aanknopingspunten in het dossier, nadat de ouders dat aan de Britse premier Cameron hadden gevraagd.

De Britse autoriteiten vinden dat er voldoende aanknopingspunten waren om het onderzoek weer op te pakken. De Portugezen zien een heropening van het onderzoek niet zitten. Of het Britse politieteam verder komt, is dan ook nog maar de vraag: de BBC meldt dat op elk gebied samenwerking met de Portugezen nodig is.

In mei zeiden agenten van de Scotland Yard al dat er twintig personen in het dossier zijn gevonden die ondervraagd hadden moeten worden, maar die de Portugese politie heeft laten lopen.

Een jaar geleden verspreidde de politie al een foto (linksboven) van hoe Maddie er nu, op in 2012 9-jarige leeftijd, uit zou zien.

Lees ook:

Nieuw onderzoek Madeleine McCann

Britse MP: nieuw onderzoek Maddie McCann

20 nieuwe verdachten voor verdwijning 'Maddie'