Britten graven naar sporen Madeleine McCann

De Britse politie heeft van de Portugese autoriteiten toestemming gekregen om naar sporen van Madeleine McCann te graven in de Algarve. Het onderzoek zal plaatsvinden bij de vakantiewoningen waar het Britse meisje in 2007 verdween. Ook zal er met speciale radarapparatuur gezocht worden naar sporen in de grond.

Het is nog niet bekend waar de Britten precies gaan zoeken. Het gaat om nieuwe tips, de Britse politie bekijkt oude informatie en hoopt daaruit nieuwe aanknopingspunten te vinden. Volgens Sky News gaat het mogelijk om een 'doorbraak' in de zaak.

Madeleine McCann was bijna vier jaar oud toen ze verdween toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. De zaak werd in 2008 gesloten maar de Britse politie opende de zaak in 2012 weer. Het is voor het eerst dat de Britse politie doet op Portugese bodem.

In oktober werd er in Opsporing Verzocht en het BBC-programma Crimewatch aandacht besteed aan de zaak van het verdwenen meisje. Toen werden er twee compositietekeningen getoond van een man die mogelijk bij de verdwijning betrokken was.