Britten vast om Ibiza-transport

Naar aanleiding van de arrestatie van een Brit met ‘harddrugs’ op vliegveld Eindhoven vorige week is deze week in Amsterdam nog een Brit aangehouden. De man had vechthonden bij zich, die werden verdoofd. Eerder meldde zich een derde verdachte zelf.

Ibiza

Volgens de politie en de Kmar begon de zaak met de aanhouding door de Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport, vorige week donderdag 1 september, van een 24-jarige Brit ‘een grote hoeveelheid harddrugs’ naar Ibiza wilde vervoeren. De drugs zaten in een geprepareerde koffer. Rechercheonderzoek leidde dezelfde dag nog naar de woning in Amsterdam waar de drugs vermoedelijk vandaan kwamen. Een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee is in de nacht van vrijdag op zaterdag de woning binnengegaan. Op dat moment waren daar geen mensen, maar wel werden een hoeveelheid pillen, en vier handvuurwapens gevonden. Een aantal wapens bleken geladen.

Herkend

Enkele dagen later meldde een medeverdachte, de 43-jarige eigenaar van de woning, zich vrijwillig bij de politie Amsterdam. Een derde betrokkene was een 27-jarige Brit. Hij liep dinsdag 6 september op straat toen hij volgens politie en marechaussee door een politieman in burger werd ‘herkend’.

Paal

Hij zag de man lopen op de Prins Hendrikkade. Hij had hem herkend van een politiefoto en wist dat hij gezocht werd. Hij volgde de voortvluchtige, die in het gezelschap was van twee grote gevaarlijke honden. Via de gsm verzocht hij assistentie van andere politiemensen. Op de Binnenkant, een gracht even verderop, hielden agenten de verdachte staande.

Om niet in de problemen te komen met de honden liet de politie de man de honden vastbinden aan een paal. Direct hierna kreeg de man handboeien om. Een hondengeleider die in de buurt was, liet een dierenarts ter plaatse komen om de honden enigszins te verdoven zodat ze rustiger en dus ook minder gevaarlijk zouden zijn. De dieren zijn naar een opvang overgebracht.