Broer Badr verdacht van meineed (UPDATE)

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Amsterdam akte van meineed laten opmaken tegen Yassin, de broer van Badr Hari. Hij is aangehouden. Yassin Hari moet vrijdag getuigen in de zaak van de mishandeling van de eigenaar van de Amsterdamse Club Air. Hij legde een ontlastende verklaring af die inhoudt dat niet Badr maar hij de klappen heeft verkocht.

Hij zei vandaag ter zitting dat een vriend van Badr Hari ook slagen had uitgedeeld, terwijl hij bij de politie in verklaringen niet had aangegeven dat deze vriend had deelgenomen aan de vechtpartij. Dat was voor de officieren van justitie aanleiding om zijn verklaring als als leugenachtig te beoordelen. Hij staat onder ede en daarom verdenken ze hem van meineed. Dat is een ernstig misdrijf.

De rechtbank heeft gezegd onderzoek naar meineed van het Openbaar Ministerie af te wachten. Na afloop van het verhoor werd Yassin Badr aangehouden en weggeleid naar beneden.

Badr Hari Jeroen van den Berg, de eigenaar van Club Air, werd op 17 juli 2011 in elkaar geslagen in zijn club. De politie verdenkt Badr Hari hiervan. Van den Berg deed pas aangifte nadat de vechtpartij in de Sensation White aan het licht was gekomen, vorig jaar. 

Alle berichten over de zaak.