Broer drugstycoon ontvoerd in Antwerpen

De jongste broer van de Antwerpse drugsbaas Othman El B. (28) is al drie weken lang spoorloos. Volgens de Gazet van Antwerpen is hij ontvoerd. Hij werd in een auto gesleurd toen hij de Basic Fit aan de Slachthuislaan uitkwam.

Dubai

Het gaat om de 21-jarige Younes El B., alias El Magico. Othman El B. is wereldwijd cocaïnehandelaar die ook contacten heeft met vanuit Amsterdam opererende drugscriminelen. Othman El B. opereert zelf vanuit Dubai. Hij wordt beschouwd als een van de grootste en meest succesvolle invoerders van cocaïne in Europa, een vermogen hebben op zijn jonge leeftijd al een vermogen van tientallen miljoenen hebben opgebouwd.

Masmeijer

Volgens de Gazet stonden de kidnappers Younes op te wachten en scheurden vervolgens weg in drie auto’s. De ontvoerders zouden intussen contact hebben opgenomen met zijn broers en tientallen miljoenen losgeld eisen.

Younes El Magico is één van de verdachten in het grote drugsonderzoek rond de Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer.

De Gazet van Antwerpen vermoedt dat de ontvoering een een gevolg van een groter en langer spelend conflict tussen grote drugsnetwerken die opereren in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Volgens sommige bronnen ontsnapte Younes eerder dit jaar ook al een liquidatiepoging of poging tot ontvoering.