Broer kroongetuige verdwenen bij KPMG

Khalil B., broer van kroongetuige Nabil, is sinds de liquidatie van zijn onschuldige broer Reduan in zijn kantoor in Amsterdam-Noord niet meer op zijn werk verschenen. Khalid is dealmaker bij KPMG. Volgens het FD is het onwaarschijnlijk dat hij nog zal terugkeren bij de adviesfirma.

Khalil B. stapte in maart 2016 over van zakenbank NIBC naar KPMG Corporate Finance. Hij moest het nieuwe gezicht worden van de fusie- en overnametak van KPMG. ‘Op de relatief jonge leeftijd van 42 mocht hij dan ook direct toetreden als partner met als titel ‘Head of deals’ zo schrijft het FD.

Top 10

Anderhalf jaar na zijn toetreding tot KPMG stond Khalil volgens het vakblad M&A al in de top 10 van meest actieve dealmakers. Hij werd beschouwd als een groot talent. Twee jaar na zijn overstap naar het advieskantoor moesten hij en zijn gezin halsoverkop hun kapitale huis in Den Haag verlaten, en werden ze in een beschermingsprogramma van justitie geplaatst. Dat gebeurde nadat zijn broer Reduan was vermoord. Waarschijnlijk omdat een andere broer, Nabil, kroongetuige was geworden van justitie. Deze week werd bekend dat Reduan zich bij justitie had beklaagd over zijn veiligheid nadat Nabil was gaan verklaren over verschillende kopstukken van de mocro maffia.

Gentleman

Een anonieme bron uit de omgeving van KPMG zegt tegen het FD: ‘Khalil is een groot talent. Een verzorgde man ook, altijd onberispelijk gekleed, kortom een echte gentleman. Maar van de ene op de andere dag verscheen hij niet meer op kantoor. Contact is er niet meer geweest en niemand weet waar hij is gebleven. ‘ Het is onduidelijk of Khalil nog salaris heeft ontvangen van KPMG.

Hoogopgelopen ruzie

Er is inmiddels een hoogopgelopen ruzie ontstaan tussen de familie B. en het Openbaar Ministerie over de veiligheid van de nabestaanden van Reduan B. Een deel van familie vindt de beveiliging onvoldoende en stelt hogere eisen en wil meer compensatiegeld voor gederfde inkomsten (omdat bepaalde familieleden hun werk niet meer kunnen doen). Het leidde tot een kort geding dat door een lid van de familie B. werd verloren.