Broer Saban B. veroordeeld in Duitsland

Hasan B., broer van de beruchte vrouwenhandelaar Saban (foto links) heeft in Duitsland afgelopen vrijdag 10 jaar gevangenisstraf gekregen wegens drugshandel. Dat meldt een goed ingevoerde bron aan Crimesite. De rechtbank in Mannheim acht bewezen dat hij samen met twee Nederlandse verdachten amfetamine, XTC, cocaine en hasj voor de Duitse markt heeft geproduceerd. De Nederlanders kregen elk 9 jaar.

 

 

Hasan B. werd in 2010 veroordeeld wegens vrouwenhandel samen met zijn broer Saban. De twee hadden met bedreiging, grof geweld en intimidatie jarenlang de rosse buurten van Amsterdam, Alkmaar en Utrecht geterroriseerd. Ze maakten gebruik van opgepompte bodyguards, die op bestelling geweld toepasten. Zo moesten vrouwen gedwongen abortussen en borstvergrotingen ondergaan. Ze moesten 7 dagen per week werken in de peeskamertjes, ook als ze ongesteld waren. Saban B. vluchtte naar Turkije en ontliep zo aanvankelijk zijn 7 jaar gevangenisstraf. Later besloot een Turkse rechter dat hij alsnog zijn straf in Turkije moest uitzitten. Saban’s broer Hasan kreeg in hoger beroep twee jaar cel, maar was in 2012 weer op vrije voeten.

Drugs

Hasan bezat een discotheek in Mannheim maar moest door de mensenhandel-zaak een ontnemingsvordering betalen van ruim een miljoen euro. Na zijn veroordeling ging hij verder in de drugshandel in Duitsland, zo blijkt uit het vonnis van de rechtbank in Mannheim. Hasan gaf leiding aan een bende van 11 mannen, onder wie de Nederlandse broers Bernhard C. en Geert C. , die zich met productie en import van drugs bezig hielden. Grondstoffen voor ondermeer XTC werden geïmporteerd en vervoerd naar een Nederlands drugslaboratorium. Daarna gingen de pillen weer terug naar Duitsland. De Nederlanders kregen elk 9 jaar van de Duitse rechter.

Mega-proces

De zaak kwam in 2013 aan het rollen door een vangst van 150 kilo amfetamine in Ludwigshafen. De straatwaarde in Duitsland bedroeg zo’n anderhalve miljoen euro. De Duitse rechtszaak was uiterst omvangrijk: er waren 52 zittingsdagen voor uitgetrokken en het proces liep al sinds 2014. De eerste vier verdachten hebben nu hun straf gehoord, tegen de overige verdachten loopt de zaak nog.

Zie ook de berichtgeving van:

Frankfurter Allgemeine

Stuttgarter Zeitung

Mannheim24