Broer Van der Bijl moet getuigen

De rechtbank van Amsterdam heeft bepaald dat de broer van de vermoorde Thomas van der Bijl dit najaar ter zitting moet getuigen in het grote grote liquidatieproces Passage. Verder zullen bij de rechter-commissaris Danny K., Dick V. en Ferry de K. moeten getuigen. Ook twee politiemensen moeten bij de rechter-commissaris getuigen, onder meer over de begripsverwarring aangaande de twee Rotterdamse clubs Baja en BED.  

Jopie, de broer van Thomas van der Bijl, heeft in een verhoor gezegd dat Dino Soerel opdrachtgever voor de moord op zijn broer was. Maar hij heeft volgens de verdediging hierover wisselende dingen gezegd. De verdediging twijfelt of hij werkelijk daarover kennis had.

Danny K. en Dick V. zullen moet vertellen over de relatie tussen Dino Soerel en WIllem Holleeder. Soerel zegt dat hij vanaf medio 2005 geen goed contact meer met Willem Holleeder had. Dat zou betekenen dat hij ook niet in een criminele moordorganisatie met Holleeder te plaatsen is, zoals het Openbaar Ministerie dat doet.

De politiemensen moeten onder meer vertellen over hun onderzoek naar de begripsverwarring tussen de Baja Beach Club en de BED als de locatie waar moordopdrachten zouden zijn verstrekt. De rechtbank wil weten of de politie aan het Openbaar Ministerie heeft verteld dat het verhaal van La S. hierover niet klopte en wanneer dat dit is gebeurd.