Broers aangehouden in drugsonderzoek naar Sky ECC-chats

De politie heeft donderdag in Noord-Brabant vier verdachten, waaronder drie broers, aangehouden in een lopend onderzoek naar aanleiding van onderschepte cryptocommunicatie van Sky ECC. Zij worden verdacht van strafbare feiten op het gebied van soft- en harddrugs en witwassen.

AT

De recherche deed donderdagochtend rond 06.00 doorzoekingen op zeven locaties in Breda, Oosterhout en Etten-Leur. In Breda en Oosterhout zijn de vier verdachten aangehouden door een arrestatieteam. Het gaat om twee 28-jarige mannen uit Breda, een 33-jarige man uit Breda en een 24-jarige man uit Oosterhout. Zij zijn allen in hun woning aangehouden. Onder de verdachten zijn drie broers, aldus de politie.

De overige locaties betreffen plaatsen waar de verdachten mogelijk drugs of geld verstopt zouden hebben.

Wietdrogerij

Bij de doorzoekingen trof de politie een niet actieve wietdrogerij aan en duizenden euro’s contant geld. Daarnaast zijn onder andere waardvolle goederen, meerdere telefoons en diverse voertuigen in beslag genomen.

De vier verdachten worden verdacht van diverse strafbare feiten in 2020. Uit gekraakte chats van Sky ECC is volgens de politie gebleken dat zij, in wisselende samenstellingen, diverse strafbare feiten hebben gepleegd op het gebied van soft- en harddrugs en witwassen.