Broers niet meer verdacht van moord Wiels

De twee broers die zijn opgepakt voor de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao zijn geen verdachte meer in de zaak. De twee blijven wel vastzitten omdat ze hebben gedreigd met een terroristisch misdrijf. De broers hadden een dreigvideo op YouTube gezet.

De twee broers (27 en 19 jaar) zeiden in de video dat de moord op Wiels de eerste in een reeks zou zijn. Enkele dagen daarna meldden zij zich op het politiebureau, maar ontkenden betrokken te zijn bij de moord. Op dreiging met een terroristisch misdrijf staat maximaal zes jaar celstraf. 

De politie heeft nog geen andere verdachten gearresteerd voor de moord op Wiels, die 5 mei werd doodgeschoten op een strand op Curaçao. Twee mannen hebben vijf tot zes schoten op de politicus afgevuurd, waarna ze in een goudkleurige auto wegreden.

Donderdag deed de politie wel een inval bij een autoverhuurbedrijf, waar een auto en enkele andere spullen in beslag zijn genomen. Ook werd een auto van de straat geplukt, die aan de beschrijving van de vluchtauto voldeed. Bij de acties werd niemand gearresteerd.

Lees ook:

Dreigvideo over meer moorden in Curaçao 

Twee aangehouden op Curaçao 

Mogelijke vluchtauto moord Curaçao gevonden