Broers opgepakt voor bedreigen burgemeester

De twee mannen die donderdag werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid van bedreiging van de burgemeester van Voerendaal zijn twee broers die noodgedwongen moesten vertrekken uit hun chalet op een woonwagenkamp. Ook sloot de burgemeester de autohandel van de twee nadat er drugs waren gevonden. 

Dat meldt de regionale zender L1.

Bedreigd met vuurwapen

Burgemeester Wil Houben (foto) werd in februari van dit jaar bedreigd door een man met een vuurwapen toen hij op weg was naar het gemeentehuis. Toen de man met bivakmuts het vuurwapen op Houben richtte, wist deze snel weg te duiken. Mogelijk haalde de man daarom niet de trekker over. Uit het politieonderzoek bleek dat de man waarschijnlijk twee uur heeft staan wachten voordat hij met het vuurwapen de weg opstapte.

Verschillende invallen

Op het woonwagenkamp aan de Lindelaufer Gewande in Voerendaal waar de broers woonachtig waren, zijn in het verleden verschillende invallen gedaan. Daarbij werden ook chalets en panden gesloten.

Brandstichting

De twee broers van 52 en 62 jaar oud lagen al jaren in de clinch met de gemeente. Het tweetal wordt ook verdacht van brandstichting. Een dag voordat hun terrein wegens een huurachterstand geveild zou worden, zou het duo een van de loodsen op het perceel in brand hebben gestoken.

De advocaat van de verdachten wil geen commentaar geven op de aanhouding, omdat de broers in alle beperkingen zitten.