‘Broers verdacht in bouwfraudezaak’

Justitie doet in Groningen een groot onderzoek naar onder meer bouwfraude en witwassen door een vastgoed- en uitzendbedrijf. Volgens De Telegraaf is tweekoppige directie vrijdag opgepakt. Centraal in de verdenking staat de verbouwing van een groot appartementencomplex in Groningen in 2014.

Vuurwapen

De bedrijven die hiervoor werk aannamen zouden zijn opgelicht en te weinig betaald hebben gekregen. Een bedrag van ruim 400.000 euro zou door de eigenaren van de Kaan-groep, Bekir en Ali K. naar Turkije zou zijn gesluisd. Ali K. (48) is door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld, Bekir K. (47) blijft nog zeker twee weken vast. Deze laatste is vorig jaar veroordeeld voor het bezit van een vuurwapen.

Intimidatie

De Kaan-groep is volgens De Telegraaf een miljoenenonderneming die projecten ontwikkelt maar ook financiële diensten levert en telecomapparatuur verkoopt. De veertien gedupeerde aannemers hebben aangifte gedaan van de oplichting en van intimidatie, tijdens bijeenkomsten met de directie van de Kaan-groep. Er is ook een inmiddels failliet gegaan bedrijf uit Rotterdam bij de fraude betrokken.

Het OM zou nog andere bouwprojecten van de broers K. onderzoeken.