Een brutale moord, muziek en een achtervolging

In de rubriek ‘Video van de Week’ maken we weer een rondje over de wereld langs de meest opvallende bewegende beelden. Met deze week aandacht voor een brutale moord op straat in China, een achtervolging in Arnhem die herinneringen oproept aan ‘Comedy Capers’ en een zingend politiekoppel uit Australië.

We beginnen met afgrijselijke beelden uit China en eindigen met een vrolijke noot Down Under. Tussendoor bezoeken we Arnhem, waar het halve politiekorps deze week een ongeplande fitheidstraining kreeg.

1. Brutale straatmoord

Gruwelijke beelden uit China. Een man in een busje rijdt doelbewust in op een motorrijder. Die komt ten val maar blijkt nog te leven. Daarna steekt hij de motorrijder in koelen bloede dood, op klaarlichte dag, terwijl mensen toekijken. Of dit een afrekening in het criminele circuit of een crime passionelle was, is onbekend.

2. Eén tegen 100

Een politieachtervolging die begon op de A15 en eindigde met een crash, waarna de bestuurder het op een rennen zette. Achtervolgd door een stuk of wat agenten. Het gebeurde deze week bij de Gelredome in Arnhem en deed in de verte denken aan een oude slapstick.

3. Can’t stop the feeling

De outback in West-Australië is enorm uitgestrekt en dan zit je als politiekoppel nogal eens lange uren in de auto. De tijd doden met een leuk liedje is dan de oplossing.