Brutale beroving Saoediërs in Parijs

Zwaar gewapende mannen hebben zondag in Parijs een konvooi van een Saoedische prins overvallen. Ze maakten daarbij 250.000 euro in contanten buit en verder een hoeveelheid vertrouwelijke documenten van de Saoedische overheid. Het konvooi was gisteren bij de Saoedische ambassade in het centrum van Parijs vertrokken naar vliegveld Le Bourget.

BMW's

In het noorden van Parijs werden ze tot stoppen gedwongen door tussen de vijf en acht met AK-47 geweren bewapende mannen die reden in twee BMW's. Ze stapten in één auto van het konvooi in en dwongen de chauffeur weg te rijden. Onderweg zijn de chauffeur en de twee andere inzittenden van de auto vrijgelaten. Ze bleken ongedeerd te zijn. De auto is later uitgebrand teruggevonden. 

500 euro

Volgens de Franse politie zijn de gestolen documenten 'gevoelig' van aard. Een aantal documenten werd bij de uitgebrande auto teruggevonden. Er lagen daar ook twee briefjes van 500 euro en medicijnen. Volgens de politie waren de rovers goed op de hoogte. Of het hen om het geld of de documenten te doen was wordt nog onderzocht. In juli is in Parijs op een vergelijkbare manier een hoge ambtenaar uit Saoedi-Arabië beroofd van 200.000 euro in cash.