Brute overval met aanvalsgeweer (VIDEO)

Opsporing Verzocht vertoonde dinsdagavond beelden van een brute woningoverval in Amsterdam-Sloten in de nacht van 14 op 15 mei. Eén van drie daders beukte de voordeur in met een voorhamer en sloeg de vader des huizes met deze voorhamer op zijn hoofd.

Zastava

De aanval begon om 04.25. De vader van het gezin wist zijn vrouw en dochters op tijd naar de slaapkamer te dirigeren, waar ze zich gedurende de overval hebben verstopt. Hij liep door de klap met de voorhamer een behoorlijke hoofdwond op. Hij heeft hier volgens de politie nog steeds hinder van. Eén van de daders schoot met een Zastava M70B1, dat is een Servisch automatisch wapen dat is nagemaakt van het AK-47-model. Het duurde enige tijd voordat hij het wapen aan de praat kreeg, zoals op de video is te zien. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.

Straattaal

De drie mannen spraken volgens de getuigen ‘straattaal’ met elkaar. Eén van de slachtoffers dacht een ‘Noord-Afrikaans accent’ te herkennen, zo schrijft de politie. De drie zijn na de overval samen weggereden op een Honda SH300 motorscooter.

Het was de overvallers te doen om de inhoud van de kluis in de woning. Ze vertrokken uiteindelijk met sieraden en geld.