Brute overval op 69-jarige vrouw

In Vlaardingen is in de nacht van zondag op maandag een 69-jarige alleenstaande vrouw op overvallen door twee mannen, zo meldt de politie dinsdag. Ze moest onder meer haar pincode afgeven. De vrouw was zondagavond in haar slaapkamer televisie aan het kijken.

Tuin

De deur van de slaapkamer die naar de tuin leidt had ze op een kier gelaten omdat de kat zo naar binnen kon komen. Tussen 00.15 en 00.30 vloog opeens de tuindeur open en kwamen er twee mannen met bivakmutsen op en handschoenen aan de woning binnen. Ze vroegen de vrouw om haar sieraden en geld.

Pinpas

De hond sloeg aan. Daarop gaf één van de daders de hond een schop en sloot hem op in een kamer. De mannen dwongen de vrouw haar pincode te geven. Eén van de mannen verliet de woning met de pinpas, de andere man bleef bij de vrouw om zo zekerder te weten dat zij de juiste pincode gaf. De man die achterbleef bond haar vast en doorzocht de hele woning op waardevolle goederen. Ook haalde hij de ringen van haar vingers. Ongeveer een kwartier later verliet de man de woning. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en vluchtte naar haar buurvrouw.

De mannen waren beiden donker gekleed. De ene man was ongeveer 1.90 en had een fors postuur. De andere man was een stuk kleiner, rond de 1.70 en had een dun postuur.