Buit 17,5 mio bij juwelenroof Cannes (VIDEO)

Bij een juwelenroof in de Franse stad Cannes is dinsdag ter waarde van 17,5 miljoen euro aan juwelen meegenomen. Dat heeft een bron dichtbij het onderzoek donderdag gezegd aan de zender France Info. Het is de vierde keer dat de Cartier-vestiging in Cannes is overvallen.

Vier mannen

Vier gewapende mannen betraden de winkel midden op de dag. In de juwelier, die naast het beroemde Carlton-hotel ligt, waren toen twee medewerkers en een klant in de winkel aanwezig. Eén van de daders was gewapend en had zich met een masker vermomd als bejaarde. Hij dwong de beveiliger twee eveneens gemaskerde mannen binnen te laten. Een vierde dader bleef buiten op wacht staan. Deze zelfde overvalmethode wordt gespeeld in de film La Bonne Année (1973) van Claude Lelouch met Lino Ventura.

Uitgebrand

De mannen hadden een tas bij zich die ze volpropten met juwelen en horloges. Minuten later renden ze weer naar buiten. Ze ontkwamen in een vluchtauto die later volledig uitgebrand is teruggevonden. In 2002 maakten dieven 3 miljoen euro aan juwelen buit in de winkel. In 2009 was er een overval met een buit waarvan de waarde nooit bekend is gemaakt. In 1983 maakte Bruno Sulak, de zogeheten gentleman-dief, 12 miljoen euro aan halskettingen en oorbellen buit.