Buit overval SecurCash was 1,5 mio euro

Dinsdag moet hoofdverdachte Vincento P. voor de rechter verschijnen voor de gewelddadige overval op geldtransportbedrijf SecurCash in Rotterdam, drie jaar geleden. Daarbij werd bijna anderhalf miljoen euro buitgemaakt, zo schrijft het Openbaar Ministerie in de tenlastelegging.

Gelijkenissen

De politie Rotterdam heeft nog maar recent verdachten aan kunnen houden voor de overval, op 4 april 2011. De verdachten opereerden vanuit de Waalse stad Charleroi, waar P. ook werd opgepakt. De roof in Rotterdam was de eerste van een reeks professioneel opgezette overvallen op geldcentra in Nederland, Duitsland en België. Er is veel gespeculeerd over gelijkenissen in modus operandi en daders die bij meerdere overvallen betrokken zijn. Onderzoeksteams uit verschillende landen werken nauw samen.

Zes overvallers

Bij de overval op SecurCash gebruikten zwaarbewapende mannen explosieven om toegang te krijgen tot het pand aan de Kiotoweg in Rotterdam. Twee van de twintig aanwezige medewerkers werden direct neergeschoten en raakten zwaargewond. Er waren vermoedelijk zes overvallers, uitgerust met kogelwerende vesten en AK-47's. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze na de aanval ontkomen naar België. De meeste verdachten zijn nog voortvluchtig. Het onderzoek loopt nog.