Buitenwietplantages op Spaanse platteland opgerold (VIDEO) (UPDATE)

De Spaanse Nationale Politie heeft in Noord-Spanje in een afgelegen gebied drie wietplantages vernietigd. De vondst werd gedaan in de buurt van Huesca. Er stonden naar schatting 8.200 planten. De politie maakte dronebeelden van de plantages.


Er zijn verschillende zakken met marihuana en ook toen kilo speed (amfetamine) in beslag genomen. Twaalf mensen zijn aangehouden. De verdachten hebben de Spaanse of Albanese nationaliteit. Hoofdverdachte is manager van een bedrijf dat zich bezig houdt met de verwerking van hennep.

Het onderzoek was in november 2020 gestart op basis van informatie dat er in de provincie Huesca twee groepen werden geleid door één man. De ene groep handelde in wiet en de andere in speed. De wietplantages werden geleid door een man van Albanese afkomst.

De plantages lagen in verschillende natuurgebieden in beboste delen in ravijnen, waar water uit een rivier kon worden gehaald, en die zeer moeilijk toegankelijk waren. Toegang kon alleen worgden verkregen door terreinwagens en daarna een lange wandeling over voetpaden.